AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilPécsActualités › Frankofón Filmnapok

Frankofón Filmnapok

Kövessétek online a Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között ! A tíz napon át látható válogatásban nyolc olyan játékfilm kapott helyet, amellyel a magyar közönség először találkozhat. Emellett több kísérőprogram is elérhető lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös szervezésben. A magyarországi frankofón nagykövetségek részvételével létrejött válogatás a frankofón mozi legjavát tárja a magyar nézők elé.

A filmnapok nemcsak az idei nagy filmfesztiválok (Cannes, Velence, Oscar) díjazott filmjeit vonultatja fel, hanem közönségfilmeket, vígjátékokat, drámákat és gyerekeknek szóló filmeket is. Még több információ hamarosan.

• Minden filmhez választható magyar felirat
• Csak Magyarországon elérhető
• A rendelkezésre álló helyek függvényében
• Jegyárak, Egy film : 790 Ft. - 5 filmes bérlet : 3,000 Ft.

• Nyitófilm - elérhető április 22-től 18 órától május 2-ig
Vadregény (Terrible Jungle)
„Végy egy dzsungelt, helyezd bele a kalandfilmek klasszikus elemeit, és keverj hozzá némi abszurd, fanyar humort.” – Cineuropa. Catherine Deneuve főszereplésével

• Az április 23-tól május 2-ig elérhető válogatás
A gyerekkor földje (Petit Pays)
Az 1990-es évek elején Gaby teljességgel megéli a gyerekkor boldogságát Burundiban. A polgárháború azonban nemcsak a csínytevéseknek vet véget, hanem az ártatlanság korának is.

Az elfeledett virágok (Les fleurs oubliées) - Ingyenesen megtekinthető április 22. és május 2. között
Egy híres botanikus – nem mellesleg pap – visszatér a túlvilágról, hogy felvirágoztassa Albert méhészetét, és segítsen neki szembeszállni egy erősen környezetszennyező vetélytárssal.

Emberek, nem vadak (Des hommes)
„A több szálon futó történet egy egész generáció hallgatását töri meg, azokét a francia férfiakét, akik húszévesen kerültek bele az algériai háborúba.” – Cineuropa’’ Gérard Depardieu főszereplésével

Gagarin (Gagarine)
Youri Párizs egyik elővárosában él, a „vörös” Gagarinban. És természetesen űrhajós szeretne lenni. Csakhogy a telepet le akarják bontani, viszont a fiú nem adja egykönnyen az „űrhajóját”.

Marguerite és Margot (L’Aventure des Marguerite)
Marguerite és Margot látszólag nem sokban különböznek egymástól, mintha ikrek lennének. Csakhogy az egyikük 1942-ben, a másikuk 2018-ban éli a kamaszok életét – már ameddig egy varázserejű utazóláda közreműködésével helyet nem cserélnek.

Piszkos munka (Ceux qui travaillent)
Frank vezetőként dolgozik a tengeri szállítmányozásban. Ám elég egy rossz döntés, és a rendszer, amelyet egész életében szolgált, kiveti magából. Amitől a férfi addigi értékrendje megkérdőjeleződik.

★ Az Oscar shortlistes film, Az éjszaka meséi (La Nuit des rois) április 26-tól május 2-ig érhető el
Nyugat-Afrika egyik legnagyobb börtönében a rabok között szigorú a rangsor. A betegeskedő vezér hatalma inog. Kinevez hát egy „mesélőt”, hogy egész éjszaka történetekkel szórakoztassa a tömeget.